Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘favorite’ Category

Sambal terong…nyam nyam

Liat tuh gambarnya.. nyam..nyam.. jadi pingin deh.. Aduh stelah 2 postingan sebelumnya hatiku sedih dan hancur berkeping ( lha kok kaya lagunya yuni sara aja ) Enggak hancur sich.. Just sad only and feeling lonely. Maklum Brownies aye lagi ngambek.. he..he..he Now time to come back with new spirit.

BTW.. BACK TO TOPIC DEH..

Kemarin aku sempat jalan2 ke salah satu shopping center di Bur Dubai.. Namanya Bur Juman Centre..wah agak elit juga sich tempatnya… So nice banget deh.. Ibaratnya kalau Jakarta yach PI Mall atau Galaxi Mall di Surabaya.. aku jalan2 keliling window shopping gitu ceritanya cari mangsa yang bisa di beli…. tapi duitnya kagak cukup.. waduh malu2in aja deh.. maklum orang kere masuk mall.. ya ndeso banget deh kelakuannya..hi..hi..hi..

Pas udah jam 3pm gak terasa nich cacing perut udah pada bangun and minta sesuap nasi kalee…ya okelah.. aku berhenti di sebuah restauran yang tulisannya “NOODLE HOUSE” wah wah ada indomie nich… eh bener aja .. waktu liat menu disitu ada beberapa yang masakan Indonesia..salah satunya sambal terong.. waduh makanan favorite ku deh.. sayang gak ada jengkol atau pete.. wah kalau ada bisa klop deh..
Aku panggil si embak… and pesan satu yang itu dengan super pedas…and 1 nasi putih and teh jeruk alias ice lemon tea bahasa linggisnya..
Tak selang berapa menit datanglah menu kesukaanku.. waduh.. nyam,..nyam.. kayak orang kelaparan ( emang sich ) i dont care with people around me, really i dont care
even is elite place ( liat aja gambar food courtnya ) and many elite people come there, wong aku wis lapar kok !!.. so what gitu loh… i eat with my finger as our traditional… waduh enak tenan.. lecker bo !! pedes tenan…. aku jadi ingat masakan mama di rumah.. mama suka banget masakin ini kalau aku pas balik ke Surabaya..rasanya dengan makan ini aku seperti pulang kampung. Bau trasi di sambalnya yang khas.. waduh.. mama where are you now..?? masakin lagi donk…
Even in my accomodation i can cook as my food but sometime im so lazy.. even my brownies is koky ( chef ) in 5* hotel but he will not cook at home.. at home is my time for cook. walah balik asal kodrat deh.. woman cooking at home kitchen. Even i have complete basic flafour alias bumbu dasar as my stock but lazy still won on my self.

Konon ada yang bilang dan kabarnya makan terong bisa bikin HOT dalal hal sex activitas.. ada juga yang bilang bisa bikin LOYO.. waduh bener tha ?? apa bukan sekedar sugesti aja tuh…? Ach cuek deh.. perut lapar gini kok sempat mikir yang begituan.. keburu ilang tuh sambalnya.. mau bener mau enggak biar blogger aja yang jawab… 

Finaly aku lahap semuanya bersih tak perlu dicuci lagi deh.. aduh dasar kampung banget.. waktu aku minta bill nya waduh… MAHAL BANGET BO !!! habisnya sekitar 50 dhs alias 120 ribu Rp. waduh mas.. harga segitu aku bisa beli terong sepasar,tak borong semua deh.. !!! tapi okelah.. untuk obat rindu mama,aku ikhlas ( walau masih sebal juga sich ).

Akhirnya aku batal deh beli sepatu dan tas baru.. semua habis untuk SAMBAL TERONG NYAM NYAM !!!! Akhirnya aku pulang dengan membawa terong dalam perutku…
kalau ada bloger yang masak tolong aku di kirimin aja deh.. biar aku ngirit dikit yach..yach..yach.. pleasesssssss
enjoy your SAMBAL TERONG at home….

TO YOU ” MAMA ” I MISS YOUR FOOD AND YOUR WARM HUGS

Read Full Post »

SARUNG

Sarung is name of traditional dress for mans. Not only in Indonesia but some people like Indian the also use sarung. They call also sarung.. for villages people in India. In Bangladesh they call LUNGGIE ( maybe im wrong on spelling ).In Malaysia also sarung as baju adat ( traditional dress) in Srilankan also have and the als call sarung.

Sarung is really comfortable to wear,for sleep, for praying and so relax. But now sarung not just mans wear, some female also use it. They making new style and modification and they wear on party and now many kind of sarung is coming up. Many lady now feel better wearing sarung on the party for partner traditional dress. not just jarik or gaun. I also use sarung sometimes when im sleep and warm and also when im praying to combine with our mukena ( praying dress ).

Every years my mom always giving sarung and some moslem dress for lebaran gift. and now insyaallah i continue and follow what my mom doing. My mom always tell me that sarung is our traditional man wear for praying and lebaran is the right time to giving gift to them.  

I dont know exactly from where is sarung coming from.. but i will say thank to the person who created sarung. It is really comfortable and nice on looking and wearing. The person should be get nobel for this.

sarung… sarung… sarung… sarung… sarung…. you are so beautiful and cute and realxing people who wearing you…. 

Read Full Post »

Valentine

What do you know about Valentine??? Do you know about this story..where is come from and why is on February? What we known is Valentine is about love, kiss your lovely, heart, chocolate, teddy bear and roses on the red or pink wrapping.Okay i will let you know about this story…yuk ya yuk.. dongeng sebelum tidur sayang….

Suatu kala..(aduh bener kaya’ nenek mendongeng deh ) si nenek lampir datang membawa apel … lho kok itu khan dongen putri salju ???!!!! wah lagi error, maklum valentine sendirian …!! kasian amat deh !!! ok lanjutttttt……
One legend contents that Valentine was a priest who served during the third century in Rome. He name is Valentine. He was in the prison at the time ( tau deh kenapa ) and sending the letter “Valentine Greeting Card ” to him self. He was fall in love to young girl which always visit him in prison. And before his death it is alleged that he wrote her a letter which signed” from your valentine” Because of that Valentine became a legend and one of most popular in England and France.   

Other story is about cupid with love arrow, the son of Venus. This story most famous in our mind.. Is about the small kid who always bring arrow and bite to some one who sad and because that poison in the top arrow, the person became fall in love each others. So nice and Romantic yach.. ( mau dong aku di panah ama cupid )

So guys..are you ready for your valentine? what you will give to your partner..? flower/ chocolate/ card / ring with big diamond maybe or view number in bank account ?? Kalau yang itu aku mau dong daftar…he..he..he.. dasar materialistic..cewek gitu loh !! cowok juga ada he..he..( 50-50). lucky you if you have partner who will give you a gift.. for my share.. i never be celebrations valentine..just long time ago i got 14 pc roses from my boyfr. so nice and romantic.. but after that we break up… so sad deh. kasian deh elu..And please jangan cuma pacar aja but lovely can be your fam, your kids,your brother/sister or can be also your friendship.Lovely not mean only your boy or girlfriend. MOHON DI INGAT TUH !!!

Oh Valentine coming.. and i’m here alone as usually.nothing happen, time just passing without any celebrations,without any warm hugs and romantic moment. Will i get a gift from my lovely..?i want something but i cant say it and i cant ask for it.. i want is something from him self.. do you think he will give me something..? please deh.. or gift from all blogger yach… yach..yach..yach.. aku tunggu loh !!! tapi jangan pink yach.. huh not my fav colour loh. he..he..he..

happy valentine to you all, be my lovely friends always okay… I LOVE  YOU…  ( ceile )

ps : first story and pics taken by google.com   

Read Full Post »